Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

ΦΠΑ στην παιδεία..
Όχι, βρε Κυριάκο ! Δεν είναι ‘κομμουνιστικοποίηση’ της παιδείας ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία ! Η παιδεία στην σοβιετία, μπορεί να είχε τα κάμποσα στραβά της, αλλά ήταν πολύ καλύτερη απ’ αυτό που έχτισαν (ή σωστότερα γκρέμισαν) όλοι ανεξαιρέτως οι Υπουργοί Παιδείας τα τελευταία 40 χρόνια.

Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά θα νομίσει κι ο ΣΥΡΙΖΑ πως αυτό το μνημόνιο έχει και …αριστερά ψήγματα !

Η μεγάλη πλάκα, είναι ο τρόπος ανακοίνωσης του ‘μέτρου’. ‘ΦΠΑ 23% στις ιδιωτικές παροχές παιδείας, έναντι της επιστροφής στο 13% του ΦΠΑ του ..μοσχαρίσιου κρέατος’ ! Να γελάς. Να κλαίς. Να βρίζεις ! Πόσο βόδι θα φάω σ’ ένα χρόνο ρε βόδια;; Θα φάω τα δίδακτρα ΕΝΟΣ μήνα για τα Αγγλικά του παιδιού;; Ή, ο άλλος, που είναι το παιδί του στην Τρίτη Λυκείου, θα φάει τα δίδακτρα ΜΙΣΟΥ μήνα του φροντιστηρίου;; Μην μας περνάτε λοιπόν για ηλίθιους, μυρίστηκαν οι τροϊκανοί ΑΙΜΑ, Ξένες γλώσσες, Φροντιστήρια Πανελληνίων, Ωδεία, Σχολές πάσης φύσεως, Ιδιωτικά ΙΕΚ, και τελικά μάλλον η μειοψηφία, τα Ιδιωτικά Σχολεία (που κι αυτά απευθύνονται συντριπτικά στην μεσαία τάξη) και εσείς οι ‘αριστεροί’ βάλατε την υπογραφή σας! Και την βάλατε, σε μια επιδείνωση, που φυσικά επιβαρύνει τον ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ. Και που ακόμη φυσικότερα, θα δώσει το άλλοθι σε κάποια απ’ αυτά τα μαγαζιά να σφάξουν τις αποδοχές του προσωπικού τους και να κάνουν και τις ‘δικαιολογημένες’ αυξήσεις στα δίδακτρά τους

Καθόλου αριστερό επομένως. Επαχθές. Ανάλγητο και ‘στο πόδι’ ακόμη μια φορά ‘μέτρο’. Και σεις οι ‘διαπραγματευτές’ εκεί βρε παιδιά. Εσείς, ο κ. Τσακαλώτος. Ο κ. Σταθάκης. Είπαμε ‘συμφωνία’ πάσει θυσία, αλλά, κατ’ αρχάς, γιατί στον ψηλό συντελεστή;; Δεν είναι η παιδεία πολύτιμο, βασικό αγαθό;; Σας είπε η τρόικα 23, κι εσείς τι; Αμέσως ναι;; Είναι μια συνηθισμένη ‘παροχή υπηρεσίας’ το φροντιστήριο του παιδιού; Είναι κάτι ..γκουρμέ, σήμερα το να μάθεις Αγγλικά; Είναι κάτι που μπορείς να αποφύγεις, το να δώσει πανελλήνιες το παιδί σου;;..

Και κάτι ακόμη, κύριε Τσακαλώτε μας. Ξέρετε πόσα έξοδα χρεώνει γνωστή ‘συστημική’ Τράπεζα, απλά για να σου ‘σφραγίσει’ μια ακάλυπτη επιταγή;; Κι επειδή, μάλλον δεν το ξέρετε, να σας πληροφορήσω πως χρεώνει 15 ολόκληρα ευρώ! Και μάλλον δεν θα ξέρετε, πως η ίδια αυτή Τράπεζα, χρεώνει 3 ολόκληρα ευρώ για να κάνει μια ηλεκτρονική μεταφορά μέσω web banking (για συναλλαγή δηλαδή που την εκτέλεσε ο ίδιος ο πελάτης, χωρίς να απασχολήσει κανέναν υπάλληλο!). Και μάλλον δεν θα ξέρετε πως χρεώνει και όλες τις επιχειρήσεις-πελάτες της, ανά μήνα με ‘έξοδα συναλλαγών’, ανάλογα με το πλήθος και το ύψος τους. Ακόμη κι όταν κάποιος σου ‘βάλει’ λεφτά στο λογαριασμό σου (πάει να πει έδωσε εντολή σε άλλη τράπεζα να τα στείλει), πάλι αυτή η Τράπεζα, απλά για να εγγράψει (φυσικά αυτόματα) το ποσό στον λογαριασμό σου, χρεώνει κι εσένα, τον αποδέκτη, με ακόμη 3 ευρώ ‘έξοδα’! 

Μιλάμε για επιχειρηματικές δοσοληψίες εκατομμυρίων ευρώ! Και προσέξτε: Δεν έχει να κάνει εδώ, ούτε με επιτόκια (τόκους χορηγήσεων-καταθέσεων) ούτε για ‘προμήθειες’, δεν μιλάμε δηλαδή για κόστος χρήματος. Ούτε φυσικά μιλάμε για κανέναν ‘πονηρό’ ‘φόρο συναλλαγών’, πάω στο ATM, σηκώνω 60 ευρώ και με χρεώνεις, (που θα σήμαινε πάλι να πληρώσει ο μαλάκας).

Εδώ μιλάμε για καθαρή παροχή υπηρεσιών, που αυθαίρετα εισπράττουν οι Τράπεζες, κυριότατα απ’ τις επιχειρήσεις, με βάση έναν ‘έτσι γουστάρω’ δικό τους ‘τιμοκατάλογο’, μιλάμε για …χασαποταβέρνα! Τόσα η εντολή. Τόσα η επιταγή. Τόσα το έμβασμα. Τόσα η σπαλομπριζόλα. Τόσα τα παϊδάκια. Τόσα η ολίγη από φασολάδα! Ξέρετε, λοιπόν, κυρ Τσακαλώτε μας, πόσο ΦΠΑ πληρώνουν οι Τραπεζούλες σας, (που θα τις σώσουμε πάλι δανειζόμενοι) για όλα αυτά τα ΕΣΟΔΑ;  ΜΗΔΕΝ, αριστερέ, κύριε Τσακαλώτε μας ! ΜΗΔΕΝ, επειδή ‘είναι Τράπεζες’! ΜΗΔΕΝ, κι ας είναι ο ..ορισμός της Παροχής Υπηρεσιών, και θα έπρεπε να είναι στο 23%  ‘έναντι της επιστροφής στο 13% του μοσχαρίσιου κρέατος’…

Αλλά μ’ αυτά και μ’ αυτά που κάνετε, στο τέλος θα μας εκβιάσετε να καταφύγουμε κι εμείς στον …Κυριάκο, κι ας βλέπει …κομμουνιστικά φαντάσματα στο μνημόνιό σας!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου